Patlama potansiyeli olan ortamlarda çalışıyorsanız güvenlik ve belirli prosesleri karşılamak için tartım çözümlerinin dikkatli bir şekilde seçilmesi çok önemlidir.
Tehlikeli alanlarda çalışan üreticiler için gereksinimler ve düzenlemeler zorlu bir görev olabilir.
Tehlikeli Alan Kılavuzumuzun ikinci baskısı, uyumlu ekipmanla tehlikeli durumlardan nasıl kaçınılacağını ayrıntılarıyla açıklar ve doğru kurulum ve bakım için görsellerle desteklenmiş öneriler sunar.
Tehlikeli alanlarda kullanılması amaçlanan tartım ekipmanı, güvenli çalışmayı sağlamak için kapsamlı yönetmeliklere uygun olmalı, onaylı koruma yöntemlerine sahip olmalı ve doğru şekilde kurulmalı ve bakımı yapılmalıdır. Ücretsiz kılavuzumuzla şunları nasıl yapacağınızı öğrenin:
- Güvenlik olaylarından kaçının
- Uyumlu kalın
- Ekipmanı doğru şekilde kurun
- Patlamaları önleyin
- Ekipmanı uygun şekilde işaretleyin
- Ve dahası!
Her yıl, tehlikeli alanlarda meydana gelen kazalarla ilgili büyük olaylar haberlerde yer alıyor. Bu talihsiz olayların çoğu, daha iyi planlama, doğru ekipman kullanımı ve güvenlik standartlarına uyum ile önlenebilirdi. İyi niyetli şirketler hata yapabilir, ancak tehlikeli alanlardaki hataların bedeli çok daha ağır olabilir.
Güvenlik olaylarını nasıl önleyebilirim?
Bu güvenlik olaylarından kaçınmanın anahtarı, hazırlık, düzenleyici standartlar bilgisi ve tehlikeli bölge işletimi için doğru ekipmanın dikkatli bir şekilde seçilmesinde yatmaktadır. Hem iş yeri güvenliği hem de doğru ölçümler sağlayabilecek doğru ekipmanı belirlemek, üreticiler için zorlu bir görev olabilir. Ancak, çalışanlara ve sermayeye yönelik potansiyel tehlikeyi sınırlayan güvenli ve güvenilir bir operasyon için gereklidir.
Tehlikeli bölgelerde ekipman uyumluluğunu nasıl sağlayabilirim?
"Tehlikeli Alan Güvenliği için Yetkinlik" kılavuzumuz, uyumlu ekipmanlarla tehlikeli alanlarda tehlikeli durumlardan nasıl kaçınılacağını açıklar ve standartların ve düzenlemelerin kapsamlı bir açıklamasını sunar. Ayrıca, tehlikeli alanlarda ekipmanların nasıl doğru şekilde kurulacağını ve bakımının nasıl yapılacağını açıklar ve tehlikeli alan tartım sistemlerine örnekler sunar.
Bir patlamayı nasıl önleyebilirim?
Patlayıcı bir atmosfer, gazlar, buharlar, sisler veya tozlar şeklinde hava ve yanıcı madde karışımıdır. Tehlikeli yanmayı ve bunların neden olabileceği zincirleme reaksiyonları önlemek için ateşleme için yeterli enerji çıkışını nasıl önleyeceğinizi öğrenin.
Tehlikeli alan sınıflandırmalarını nasıl tanımlarsınız?
Alan sınıflandırması, uygun elektrikli ekipman seçimini kolaylaştırmak ve güvenlik prosedürlerinin hazırlanmasına izin vermek için patlayıcı ortamların oluşabileceği ortamı analiz etme ve sınıflandırma yöntemidir. Çeşitli kategorizasyon yöntemlerini ve bunların nasıl uygulanacağını öğrenin.
Elektrikli ekipmanların çevresinde güvenliği nasıl sağlarım?
Ateşlemeye karşı korumanın temel güvenlik konsepti, olası ateşleme kaynaklarının aynı anda varlığını ortadan kaldırmaktır. Ekipman koruma yöntemi, tehlikeli alanınız için gereken güvenlik derecesine bağlı olacaktır. Uygun güvenlik özelliklerine sahip ekipmanı tanımlayabilmeniz için ekipman işaretleri de kapsanmıştır.