Effektive, fleksible og omkostningseffektive metoder til kontinuerlig cellefjernelse skal udvikles, før et fuldt kontinuerligt og integreret produkttog kan realiseres. Forfatterne beskriver udviklingen og afprøvningen af en sådan integreret kontinuerlig og engangsopstilling til celleseparation ved flokkulering kombineret med dybdefiltrering.
ParticleTrack-målinger blev udført inline efter tilsætning af 0,0375% pDADMAC og placeret ved udløbet af den rørformede reaktor (statisk blanding). ParticleTrack (FBRM) overvåger flokkcstørrelse, og når den er overlejret med tidsopløst tryk, angiver den tilgangen til filtermætning og tendenser med trykhændelser. De forskellige metoder og flokkuleringstype evalueret resulterede i forskellige resultater for total lægemiddelstofudbytte, renhed og High Molecular Weight Index (HMWI). Disse resultater viste også en korrelation til divergerende partikelstørrelsesfordelinger som følge af den valgte flacc-type.
Disse data bygger på tidligere publikationer, der viser korrelation til andre flokkuleringsparametre såsom flokkocreagenskoncentration, blandekraft eller forskydning, blanding af resonanstid, temperatur og starttilstand og sammensætning af helcellebouillon. Ved hjælp af flokkulering blev de krævede dybdefiltreringsområder med succes reduceret med en faktor 4 sammenlignet med et konventionelt filtreringstog, hvor ParticleTrack (FBRM) var velegnet til at muliggøre kontinuerlig antistofhøstning.
Burgstaller, D., Krepper, W., Haas, J., Maszelin, M., Mohoric, J., Pajnic, K., Jungbauer, A., & Satzer, P. (2018b). Kontinuerlig celleflokkulering til rekombinant antistofhøstning. Tidsskrift for Kemisk Teknologi & Bioteknologi, 93(7), 1881–1890. https://doi.org/10.1002/jctb.5500